لوله داربست

12 نکته که هنگام نصب داربست باید مدنظر داشته باشیم!

نکات داربست

در نصب داربست نیاز است که ما نکاتی را رعایت کنیم که در اینجا به 12 نکته از آن اشاره میکنیم.

1)اولین نکته که باید رعایت شود فاصله پایه های عمودی است که باید حداکثر 2 متر باشد زیرا فاصله آن ها در مقدار استحکام آنها نقش بسزایی دارد.

نکات داربست
نکات داربست

2)برای مقاومت بیشتر داربست بایستی از لوله های مهار استفاده کرد که به صورت ضربدری قرار میگیرند و از بست های  sleeve coupler  باید در آن استفاده شود و بست هایی از جمله spigot مناسب نیست. لوله های مهار دو نوع هستند یک نمونه لوله های مهار بیرونی که در فاصله های 10 متری بسته میشوند و نمونه دوم لوله های مهار داخلی هستند که از یک لوله به لوله دیگر در فاصله های مناسب بسته می شوند. در صورتی که از لوله های مهار استفاده نشود ممکن است به دلیل استحکام و مقاومت پایین داربست زیر فشار وارده فرو بریزد.

3) بست ها از نظر جنس به دو نوع چدن داکتیل و فرنج دسته بندی می شوند و نیاز دارند مرتب روغن کاری شوند و در مخلوط گازوئیل و روغن نگه داری شوند. بست ها به سه  نوع تک پیچ، دو پیچ و چهارپیچ تقسیم میشوند که بست دو پیچ به دلیل ساده بودن و  آسان بودن نصب آن و تحمل وزن بیشتر نسبت به تک پیچ تقاضای بیشتری دارد. برای افزایش مقاومت و تحمل وزن بیشتر می توان از بست های کمکی استفاده کرد.

4)برای دسترسی به سکو ها باید از پله استفاده شود و فاصله بین آنها بین 25 تا 30 سانتی متر باشد و عرض ورودی پله ها بین 60 تا 120 سانتی متر باشد. به ازای هر 2 متر ارتفاع بین 6 تا 7 پله در نظر گرفته میشود.

5)در هنگام برپا کردن داربست باید از ابزار و تجهیزات مناسب مانند آچار دو سر، گونیا، پایه فولادی، مغزی، بست کمکی و… استفاده کرد و در خرید

لوله داربست صدرا تهران که قیمت آن نیز به نسبتا دارای مزیت به نسبت بقیه است، باید بیشتر دقت نمود تا با کیفیت بسیار بیشتری آن را تهیه نمود زیرا نوع بی کیفیت آن مشکلات بسیاری را ممکن است به وجود آورد.

6) برای هر تخته حداقل دو میله ساپورت باید در نظر گرفته شود. و برای تخته هایی با طول بیش از 5 متر حداقل سه میله ساپورت نیاز است.

7)در انتهای لوله ها نباید شکاف یا بریدگی وجود داشته باشد و قبل از برپاسازی داربست باید تک تک آنها چک شود زیرا در صورت سهل انگاری باعث بروز مشکلات خطر آفرینی می شود.

8)در هنگام جمع کردن داربست نباید قطعات داربستاز بالا به پایین پرتاب شوند چون ممکن است بر اثر برخورد با سطح زمین دچار شکستگی یا موارد دیگری شوند که این امر باعث بروز مشکل در پروژه های بعدی میشود.

9)قطعات مورد استفاده در داربست نباید معیوب یا شکسته باشند. باید ضخامت آنها 4 میلیمتر و قطر بیرونی آنها 48/3 میلیمتر باشد.

دانستنی های داربست
دانستنی های داربست

10)نردبان خطرناک ترین بخش داربست است و باید زاویه آن با زمین رعایت شود که بین 68 تا 75 درجه است و به ازای هر 4 متر ارتفاع 1 متر از پایه های نردبان به عقب کشیده میشود. جنس نردبان ها باید از فلز باشد و به هیچ عنوان از نردبان های چوبی استفاده نشود زیرا از استحکام کمتری برخوردار هستند. برای این کار می توانیم از داربست مدولار مثلثی نیز بهره بگیریم که یکی از انواع پرکاربرد داربست می باشد!

11)سکو ها با توجه به تعداد نفرات که روی آن تردد می کنند و جابجایی بار به چند دسته تقسیم می شود(600-800-1050-1300-1500)میلیمتر، فاصله لوله های داربست در عرض سکو ها به 7-160 سانتی متر میرسد.

12)مهمترین نکته در امر نصب داربست این است که با نظارت مسئول ایمنی انجام شود و افرادی که در حال انجام نصب هستند افراد خبره و کاربلد باشند و از لباس های ایمنی مانند کمربند ایمنی، طناب ایمنی و کفش مخصوص استفاده کنند تا از بروز مشکل جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *